Att spela online i Sverige

Vi känner väl alla till svenska spel och deras olika kupongspel, skrapspel och oddsspel. Med Internets intåg insåg man snabbt att dessa spel kunde göras enklare och effektivare på datorn. Idag finns majoriteten av spelen online från ett stort utbud av spelsiter, inte bara från svenska spel. Den traditionella armen på den enarmade banditen har ersatts med ett musklick och myntinkasten med ett online konto för insättning och uttag. Det är också möjligt att genom denna utveckling spela spel 24 timmar om dygnet 365 dagar om året.

Sverige och spel

1897 arrangerade lotteriinspektionen sitt första lotteri, 1998 får man tillstånd att testa spel på internet och på den vägen är det. Alla kan spela online och välja fritt bland hundratals spelsiter online. Kontrollen i Sverige är dock hård och om man tar Svenska spel som exempel så har regeringen först utfärdat ett tillstånd för försäljning över Internet, Lotteriinspektionen har ansvar för tillsyn och att kontrollera verksamheten.

Börja spela online i Sverige

Nästan alla spel man kan tänka sig finns online. Från de traditionella spelen som poker, Black Jack, roulette och Bingo till de otroligt populära slotspelen som finns i tusentals olika varianter. Vissa talar också för att till exempel poker är bättre och enklare att spela online än på traditionellt sätt eftersom motståndaren inte ser ditt ansiktsuttryck när du tittar på dina kort eller när du försöker att bluffa. Men också spel som är traditionellt kända i Sverige som Triss och Keno. För att börja spela online i Sverige så behöver man först hitta en spelsida. Enkelt kan tyckas men utbudet av svenska spelsiter är väldigt stort.

Många är specialiserade på olika områden som till exempel poker eller slotspel. Vilken man skall välja är helt och hållet i upp till spelaren själv men det kan vara en tumregel att undersöka vad som sägs om spelsidan. Många sidor erbjuder gratis spel för låtsaspengar och man kan på det sättet få en inblick i om det här är en sida man tycker om. Det kan också vara vettigt att tänka på säkerheten eftersom insättningar ofta sker via kortbetalning. Det är därför lika viktigt att titta på en spel site och att känna sig trygg med denna som att titta på en sida man skall handla på online. Många sidor lockar med bonusar och det gamla talesättet, om något låter för bra så är det troligen det är något som är bra att ha i bakhuvudet.

Vinster och spelare i Sverige

Sverige har ett antal kända online spelare, kring vissa råder en viss mystik om vem det egentligen är och det ryktas och spekuleras vilt och många tror sig veta vem som döljer sig bakom online namnen. Viktor Blom är ett av de främsta namnen inom online spel i Sverige och kanske i världen. Pokergurun som föddes 1990 och som har gått under namnen Blom90, blom90_fan och Isildur1. Det sistnämnda är också han mest kända då han med detta namn lyckades spela till sig 1,5 miljoner dollar under 14 dagar efter en insättning på 2000 dollar.